deosebIT Soft

5 setari Google Ads pentru un rezultat mai bun în promovare

În acest articol vorbim despre Google Ads și importanța acestui instrument de promovare online.

Tu îl folosești? Ai rezultatele dorite? Dacă stai pe gânduri înainte să răspunzi, atunci este posibil ca acesta să nu fie setat corect! Promovarea cu ajutorul Google Ads înseamnă algoritmi, date și research continuu. O parte din date trebuie actualizate constant și adaptate conform schimbărilor făcute de Google. În concluzie, dacă îți dedici mai mult timp setărilor asupra cărora deții controlul, obții rezultate mai bune.

Mai jos îți prezentăm 5 dintre cele mai importante setări pentru a obține ceea ce îți dorești prin publicitatea Google:

1. Conversiile

Punctul de bază în măsurarea eficienței reclamei Google Ads. Încă de la început trebuie să știi că o conversie nu înseamnă neapărat o vânzare, ci poate fi și completarea unui formular, abonarea la newsletter, etc.
Setarea corectă a campaniilor Google Ads pe conversii va face diferența între bani cheltuiți cu rezultate sau bani aruncați „pe geam”. Astfel, dacă este setat așa cum trebuie, de fiecare dată când se înregistrează o conversie, Google va analiza calea utilizatorului până la finalizare și va încearca să optimizeze afișarea reclamei și altor persoane din aceeași categorie de preferințe. Mai nou, motorul de căutare înțelege și clasifică conversiile conform valorii pe care acestea le reprezintă.

2. Segmente de public 

Audiența creată de algoritmii Google Ads. Acest instrument nu necesită prea multe setări, însă pot exista momente în care trebuie să înțelegi că Google lucrează cu segmente de public în mod direct. De preferat ar fi să excluzi din setări anumite segmente de public pentru ca algoritmul să lucreze în favoarea ta, cum ar fi:

– segmente de public care au vizitat site-ul tău mai puțin de 10 secunde;
– public care îl crezi ineficient – vârstă, date demografice, statut, interese, etc;
– cei care deja a efectuat acțiunea de conversie într-o campanie și/sau include-o în altă campanie peste un oarecare timp.

3. Licitarea prețului: 

Creează limite pentru algoritmul Google Ads. În primul rând trebuie să înțelegi că poți selecta să plătești pe:
– mia de afișări;
– click;
– vizionare – pentru campaniile video.
Iar în funcție de obiectivul ales, licitația poate să îți aducă rezultatul dorit. Noi îți recomandăm să folosești licitarea manuală, pentru că, astfel ai posibilitatea să dirijezi singur prețul per click. Asta înseamnă că algoritmul Google Ads va lua în considerație acest indicator de fiecare dată când va afișa publicitatea ta.

4. Frecvența reclamei Google Ads

Setările cu privire la frecvența, orarul și perioada de timp a reclamei te ajută să nu te promovezi non-stop, mai ales dacă produsele sau serviciile oferite nu necesită acest lucru. Indicatorul frecvenței trebuie să-l folosești pentru a limita numărul de afișări pe zi pentru un utilizator, pentru că, dacă reclama se afișează de prea multe ori, poate deranja. Sunt cazuri în care, dacă frecvența nu este setată corect, reclama poate urmări și clienții care deja au achiziționat de pe site-ul tău, ceea ce înseamnă bani pierduți, dar și un disconfort pentru utilizator.

5. Cuvinte cheie

Instrumentul de bază pentru reclama Search din Google Ads. Cel mai important în acest pas e să tragi o linie roșie între cuvinte cheie pozitive și negative, să le cunoști și să le incluzi acolo unde este locul lor. Cuvintele cheie negative sunt la fel de importante ca cele pozitive. Astfel, ca să ai succes, trebuie să:
– analizezi termenii de căutare;
– analizezi rezultatele oferite de instrumente sau extensii web destinate generării de cuvinte cheie;
– utilizezi planificatorul de cuvinte cheie din Google Ads;
– analizezi nișa de promovare și excluzi ceea ce nu face referire la brandul, compania, produsul tău.

Pare simplu, dar toți acești pași trebuie urmăriți, analizați și modificați constant.
Te așteptăm la sediul nostru din strada Nicolae Bălcescu, nr. 1, Bacău, pentru a-ți povesti mai multe!