deosebIT Soft

Identitatea vizuala desebIT Soft

Crearea Identității Vizuale – Cum alegi culorile potrivite brand-ului tău?

Știai că alegerea unor culori complementare pentru identitatea vizuala a business-ului tău este foarte importantă? De ce? Pentru ca logo-ul este sinonim cu brandul pe care îl are!
Dacă ești la început de drum sau dorești rebranding-ul afacerii tale, ar trebui să iei în calculul semnificației fiecărei culori, dar și cum se potrivește mai bine cu imaginea afacerii reprezentate. Oamenii asociază culorile cu trăiri și sentimente astfel, alegerea unei palete de culori potrivite va reuși să transmită mesajul dorit, referitor la produsele sau serviciile tale!
Iată câteva semnificații ale culorilor și percepția consumatorului în raport cu ele:
1. Roșu
Exprimă putere, energie, vitalitate, acțiune, pasiune și încredere. Se îmbină cel mai bine cu alb sau negru. Se potrivește industriei: sănătate, retail, finante.

2. Albastru
Exprimă încredere, loialitate, putere, stabilitate, sentiment de siguranță, sinceritate, demn de încredere. Se potrivește industriei: finanțe, asigurări, sănătate, tehnologie.

3. Verde
Exprimă viață, armonie, tinerețe, prospețime, sănătate, noutate, evoluție, noroc, calm. Se potrivește industriei: eco, sănătate.

4. Portocaliu
Exprimă entuziasm, joc, căldură, creativitate și senzație, accesibilitate, sociabilitate. Se potrivește industriei: Logistică, fitness, jucării.

5. Galben
Exprimă prietenie, optimism, încredere, creativitate, fericire, dar totodata și bogăție, atenție, logică. Se potrivește industriei: Digital, buget, fitness.

6. Alb
Exprimă simplitate, curățenie, sinceritate, igienă, pace, claritate. Se potrivește industriei: sănătate, bunăstare, tehnică.

7. Violet
Exprimă înțelepciune, lux, succes, regalitate, bogăție, unicitate, mister, creativitate. Se potrivește industriei: design, lux, technology.

8. Roz
Exprimă feminitate, dulceață, dar și joc, distracție, viață. Se potrivește industriei: frumusețe, lenjerie, jucării.

9. Negru
Exprimă putere, eleganță, sofisticare, stil, formalitate. Se potrivește industriei: fashion, finance, auto.
În concluzie, identitatea vizuala, ca si componenta a brandului tau, care vorbeste corect despre tine, este un proces important, ce-ți va influența succesul!
Te așteptăm la o discuție pentru a-ți povesti mai multe!