deosebIT Soft

Magazin online – Sfaturi pentru succes

Un magazin online este un business ca oricare altul. Ai nevoie de o idee bună, un plan, bani de investit și de echipă calificată și motivație!
Dacă ești hotărât să-ți deschizi un magazin online, ar trebui să iei în calculul cheltuielilor și investițiile ca pentru un magazin fizic, iar în funcție de domeniul de activitate trebuie să realizeze un plan de afaceri corect. Știm că orice început pare simplu și promițător, mai ales dacă te gândești că un magazin online nu are aceleași obligații ca unul fizic, de aceea, în cele ce urmează vă vom prezenta, pe scurt cum ar trebui să decurgă startul unui business de succes!

Sfaturile noastre sunt:

1. Creează un brand și păstrează-l pentru domeniul de activitate ales. Este foarte important să nu amesteci o idee de afaceri cu alta. În plus, o identitate vizuală gândită și realizată corect te va ajuta în identificarea și recunoașterea de către clienții tăi! Totul trebuie să se lege și să corespundă: de la nume, paletă de culori, până la slogan și chiarscotă. Să le rămână în minte utilizatorilor și clienții de la primul impact.

2. Colaborează cu un profesionist în web development pentru crearea magazinului. Alegerea unui parteneriat cu o agenție de web design va face diferență, pentru ca experiența și profesionalismul lor te vor ajuta încă de la început. Și dacă veți alege colaborarea pe baza unei diferențe de preț și nu a unei verificări, este foarte posibil să coste mai mult să finalizați proiectul, prin rezolvarea unor erori sau a unor probleme de programare, decât proiectul în sine. Astfel, sfatul nostru este să soliciti un portofoliu de proiecte finalizate atunci când alegi persoana care vă va crea magazinul online.

3. Alege un design atractiv și ușor de folosit, care să țină clientul cât mai mult pe site. Trebuie să te pui în ipostaza de utilizator și să cauți varianta cea mai simplă de utilizare, cu un aspect curat și un meniu simplu. Regula de bază fiind 3 click-uri până la finalizarea comenzii.

4. Promovează-te! Alegeți strategii de marketing online pentru crearea unei promovari corectă. Este vitală publicitatea bine făcută și gândită! Trebuie un plan de marketing, o strategie bine pusă la punct, instrumente care să ți se potrivească și mediul în care să te afișezi! De aceea, gândul că o poți face și singur s-ar putea să te coste mai mult!

Și cel mai important sfat – IMPLICARE – implică-te în tot ce ține de imaginea, realizarea și promovarea magazinului tău online!